Uw koeien verdienen het beste

 

Het voeren van melkkoeien, gezonde dieren met een optimale melkproductie en dikke liters (veel kg vet en eiwit) hoeft niet zo moeilijk te zijn. Na jaar-op-jaar de succesverhalen uit de praktijk gehoord te hebben, weten we de belangrijke ingredienten gevonden te hebben: veel vers gras, suikerrijke, structuurrijke kuil, goed hooi om bij te voeren, niet te veel mans (mais voor de kolf voeren en zo min mogelijk stengel), bierbostel en lijnzaad.


Gezonde koeien produceren uit zichzelf veel melk. De truck is om een uitgebalanceerd rantsoen te voeren dat zoveel mogelijk afkomstig is van het eigen bedrijf. 

 

Mengvoer

Krachtvoer wordt in 95 procent van de gevallen verstrekt in de vorm van mengvoer. Dit is een mengsel van drie of meer krachtvoeders, aangevuld met mineralen, vitamines en eventuele toevoegingen. 
 

Voerwortelen

Wortelen bevatten veel suiker waardoor het veel snelle energie heeft. Het product past goed bij structuurrijke en droge graskuilen. Bij het voeren van wortelen wordt de opname uit het totale rantsoen meer. Wortelen bevatten caroteen en goede vitaminen en hebben een zeer goede uitwerking op de vruchtbaarheid van de dieren. Voerwortelen indien op voorraad (min. bak 15 à 20 ton )
 

Aardappel persvezels

Aardappelpersvezels zijn afkomstig van de aardappelzetmeelindustrie. Na winning van het zetmeel uit de aardappel blijft er een crèmekleurig en steekvast product over. Het zijn voornamelijk goed verteerbare koolhydraten. De energie komt geleidelijk vrij en is daarom geschikt om in grotere hoeveelheden te voeren. Aardappelpersvezels stimuleren het melkeiwitgehalte bij melkvee en leiden tot een betere groei bij vleesvee.
Doordat het product snel conserveert is het gemakkelijk vers te voeren en prima geschikt voor afdek van bijvoorbeeld Amygold, perspulp, bierbostel of snijmaïs.
 

Bierbostel

Bierbostel is een eiwitrijk krachtvoer afkomstig van de bierbrouwerijen. Het heeft in de praktijk zijn specifieke werking alom bewezen. Bierbostel bevordert de penswerking en gezondheid van het dier, hetgeen nog versterkt wordt door het zeer lage kaligehalte. Dit komt de eiwit- en mineralenbenutting ten goede.
 

Snijmais

Snijmaïs is een hoogwaardig ruwvoer wat vooral energie aanlevert. Deze energie is opgebouwd uit ruwe celstof en zetmeel. Door maïs te voeren ontstaat er een basis in het rantsoen aan zetmeel, hetgeen vooral de nieuwmelkte koeien ten goede komt. Daarnaast compenseert het een te hoog gehalte aan (onbestendig) eiwit uit gras of graskuil en voorkomt zo een te hoog ureumgehalte.
 

Perspulp Suiker Unie

Bietenperspulp is een zeer smakelijk, gezond en schoon product afkomstig van de suikerindustrie. In de fabriek wordt het winbare suiker uit het bietensnijdsel gehaald. Er blijft een bijproduct over dat voornamelijk bestaat uit makkelijk verteerbare koolhydraten met een hoge voederwaarde. Door zijn smakelijkheid en stimulering van de pensflora wordt de ruwvoeropname gunstig beïnvloed. Perspulp is een MINAS- en milieuvriendelijk product door zijn enorm erg goede benutting en lage gehaltes aan stikstof en fosfaat. Kortom: pensenergie van de beste soort.