Voor ieder paard het juiste voer


Paardenvoer van Van Breden is van hoogwaardige kwaliteit, smakelijk voor uw paard en hygiënisch verpakt. In de recreatie, fokkerij en alle disciplines van de paardensport wordt ons paardenvoer gebruikt voor goede conditie, gezondheid en topprestaties van paarden.

U vindt bij ons een compleet assortiment aan ruwvoer en krachtvoer voor uw paard. Na jarenlange ervaring weten we wat het beste voor het paard is. Daarom verkopen we dan ook alleen topmerken als Marstall, Pavo en Allspan. Uitgebreide productinformatie kunt u terugvinden op de sites van deze merken door te linken via de logo's. Enkele topproducten geven we hieronder weer.

Marstall paardenvoeders


Unieke paardenmuesli’s
Met het assortiment marstall kunnen we alle paarden onder alle omstandigheden het juiste voer aanbieden. marstall is een compleet paardenvoer, dat aan de hoogste eisen voldoet. Het wordt samengesteld uit een uitgebalanceerd mengsel van granen, aangevuld met een waaier aan speciale en noodzakelijke vitamines, mineralen en sporenelementen. Het graan wordt gekookt, waardoor de voedingsstoffen worden ontsloten. Dit heet het hydrothermisch proces. Het gaat hierbij om de inwerking van vocht, warmte en druk op de graankorrel. Door dit proces kunnen paarden meer energie uit een graankorrel halen, dan wanneer deze niet behandeld zou zijn. Ze hebben er dus minder voer van nodig. Alle granen van marstall paardenmuesli’s ondergaan dit speciale proces. De praktijk wijst uit dat paarden met een kleiner voedselrantsoen gezonder zijn en bereid zijn tot betere prestaties.

Hoofdbestanddeel zetmeel
De graankorrel is van nature zeer goed beschermd tegen invloeden van buitenaf door de meerdere schillen. Het binnenste van de korrel bestaat voornamelijk uit zetmeel, dat zorgt voor een hoge voedingswaarde. Zetmeel, een zogenaamd polysacharide is uit meerdere moleculen opgebouwd en komt voor in de vorm van kleine bolletjes. Deze zetmeelmoleculen zijn door een zaadhuid omgeven en zo optimaal beschermd tegen het binnendringen van vloeistoffen. Een groot deel wordt zelfs niet aangetast door het maagzuur.

Door het hydrothermische proces wordt de beschermlaag van de zetmeelmoleculen op een positieve manier aangetast. Een speciaal enzym, amylase, kan nu de zetmeelmoleculen afbreken tot het disacharide maltose (moutsuiker). Amylase is het belangrijkste enzym in speeksel, maar het komt ook in de maag- en darmsappen voor. Hoe beter het zetmeelmaltose-omzettingsproces plaatsvindt, hoe beter de voedingsstoffen worden verteerd. Daarbij wordt de zetmeelverteerbaarheid bij paarden verbeterd met 20% tot 80%, afhankelijk van het soort graan.


Pavo zet de toon


Dhr. De Lange begon als eerste met het maken van paardenvoer, en deze karaktereigenschap is altijd aanwezig gebleven in het bedrijf Stimulan en het merk Pavo. Onderzoeken, innoveren en vernieuwen, het is bedrijfscultuur.
Pavo volgt de ontwikkelingen in de markt en in de wetenschap en probeert deze aan elkaar te verbinden. Zij ontwikkelt steeds als eerste en altijd samen met de paardenhouder nieuwe producten en nieuwe voedingsconcepten. Afgestemd op de wensen van de paardenhouder en de behoeften van het paard.
Pavo zet op haar eigen unieke wijze de toon in de Europese paardenvoermarkt.
 
Missie van Pavo
Pavo wil als Europees marktleider in paardenvoeding een bijdrage leveren aan de gezondheid van paarden.
Vanuit de zorg van haar klanten vertaalt zij de laatste wetenschappelijke inzichten naar vernieuwende voedingsconcepten en kwalitatieve topproducten.