Van Breden levert professionele voeders voor hobbydieren

 

Wij hebben producten voor de diergroepen (sier)pluimvee, schapen, geiten, herten en konijnen. De producten zijn toegespitst op alle levensfasen, waardoor de gezondheid en vitaliteit van de dieren optimaal wordt ondersteund. Producten worden met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en voldoen aan alle kwaliteitseisen.


Honden en Katten

Goede voeding is voor honden en katten net zo belangrijk als voor ons. Maar de voedingsbehoeften van uw huisdieren verschillen enorm van de onze.

Terwijl voeding voor mensen veel vezels en weinig vet moet bevatten, hebben honden en katten meer vet en minder vezels nodig voor energie, een gezonde huid en vacht, en gezonde darmen. U kunt kiezen voor vegetarische voeding, maar honden en katten gedijen niet goed op voeding zonder vlees. Honden kunnen het beste als carnivoren worden gevoed. Hun eenvoudige maag en korte darmen zijn ideaal voor de vertering van dierlijke eiwitten en vetten.

Katten zijn obligate carnivoren. Dit betekent dat ze alleen via dierlijke eiwitten alle essentiële voedingsstoffen binnen kunnen krijgen, zoals taurine, dat nodig is voor een goede gezondheid. Honden en katten hebben ook koolhydraten nodig voor energie en vezels voor een goede vertering.

Wij voorzien u graag van praktische tips en kennis om met plezier hobbydieren te kunnen houden. Op deze website vindt u meer informatie over onze producten. Voor vragen, reacties of een goed advies over onze producten kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Konijnen

Konijnen hebben een grote blinde darm waarin ze veel voedsel kunnen opslaan. Hierdoor kan een konijn veel ruwvoer verwerken (= bijvoorbeeld hooi en gras). Geef je konijn onbeperkt hooi, het konijn mag zoveel hooi krijgen als dat het wil of kan eten.
Eet het konijn veel biks dan zal het te weinig hooi eten en daardoor kan het snel last krijgen van zijn darmen. Ruwvoer bevat vezels en deze zijn van belang voor een goede darmwerking. Krijgt een konijn onvoldoende ruwvoer dan zal het problemen krijgen met zijn darmstelsel. De darm kan stil gaan liggen en er ontstaat een paralytische ileus

Van Breden tip: geef bikskorrels in plaats van gemengde granen.? Liever geen gemengde granen omdat het konijn dan selectief gaat eten. Het eet alleen de lekkere dingen op en niet de biks die het nodig heeft en krijgt daardoor niet alle voedingsstoffen binnen. Vooral calcium is hierbij van belang. Een tekort aan calcium geeft tand en kiesproblemen. Het bot wordt zachter en de gebitselementen raken los te zitten.

De aanbevolen hoeveelheid biksvoer per dag is: 20 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Laat je deskundig adviseren door Van Breden welk voer het beste is voor jouw konijn.

 

Kippen

Het voeren van kippen is betrekkelijk eenvoudig. maar je moet eigenlijk eerst kijken naar de manier waarop je je kippen houdt, kippen in een ren moeten altijd voedsel tot hun beschikking hebben in de vorm van legkorrel of legmeel. Voer het liefste legkorrel aangezien kippen altijd morsen en dan korrels gewoon opeten, terwijl meel meestal vertrapt wordt en een vieze brij op de voerplaats geeft. Aanbeveling van Van Breden zijn scharrel-legkorrels van Garvo, dit bevat absoluut geen slachtafval of diermeel. Natuurlijk is scharrelvoer wel iets duurder, maar je eet de eieren toch zelf op? Wij verkopen Garvo diervoeders tegenwoordig ook 4kg verpakkingen.