Weergave BTW:

Korrelkalk 15% MgO – 20kg

10,33 Incl. BTW10,33 excl. btw

(€12,50 incl. 21%btw)

Korrelkalk 15% MgO – 20kg

10,33 Incl. BTW10,33 excl. btw

(€12,50 incl. 21%btw)

Wat kunt u van ons verwachten

  • * Gratis verzending – zie voorwaarden
  • * Scherpe prijzen
  • * Diverse bezorgmethoden
  • * Advies op maat
  • * Betaal eenvoudig via: iDeal, PayPal of PIN
Category

Productomschrijving

Korrelkalk

Bij een lage/slechte zuurgraad kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans. Het strooien van kalk is daarom heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen. Voor de buxus is kalk zelfs essentieel; zonder kalk kan de buxus onvoldoende voedingstoffen opnemen. Maar pas op, er zijn ook zuurminnende planten zoals hortensia’s, rododendrons en azalea’s.

Korrelkalk, eenvoudig te strooien

Kalk in korrelvorm strooien is makkelijk en stuift niet. Poedervormige kalk waait weg tijdens het strooien en komt dan niet op de juiste plek. De Korrelkalk uit de consumentenlijn van Triferto zorgt ervoor dat de grasplantjes stevige celwanden krijgen. Daarnaast verhoogd het de zuurtegraad, zodat de grasplantjes veel makkelijker de voedingsstoffen kunnen opnemen. Korrelkalk bevat ook nog 15% magnesium. Dit zorgt ervoor dat je gazon weer snel mooi groen wordt én blijft.

Mos in het gazon
Als er mos in het gras zit, betekent dit dat de bodem te zuur is. Mos houdt namelijk van zure grond. Veel schaduw zorgt ook voor mos. Het mos vormt een dikke laag, waardoor regenwater wordt vastgehouden. Hierdoor verdroogt het gras en kan het niet wortelen.

Wanneer kalk strooien
Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk en herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen. Kalk op zich is geen meststof. Het is een middel om het gras in conditie te krijgen om voeding op te nemen en op kleur te komen. Kies voor een korrelkalk met magnesium erin. Je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt. Let op: er moet minstens zes tot acht weken tussen bekalken en bemesten zitten.

Gebruiksaanwijzing
Gelijkmatig verstrooien over het gazon, siertuin, groentetuin of boomgaard. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een handstrooier of kunstmeststrooier. Op losse grond goed inharken. Bij lange droogte na het strooien sproeien.

Eigenschappen

Gewicht 21 kg
Afmetingen 35 × 50 × 11 cm
EAN-code

5425011940193

Gerelateerde producten

Scroll naar boven

Kies uw prijsweergave: