Weergave BTW:

Kunstmest N23 meststof 20kg – 500m2

23,93 Incl. BTW23,93 excl. btw

(€28,95 incl. 21%btw)

Kunstmest N23 meststof 20kg – 500m2

Kunstmest. Dosering: gazon/sportvelden 3-4 kg. per 100m2.

23,93 Incl. BTW23,93 excl. btw

(€28,95 incl. 21%btw)

Wat kunt u van ons verwachten

  • * Gratis verzending – zie voorwaarden
  • * Scherpe prijzen
  • * Diverse bezorgmethoden
  • * Advies op maat
  • * Betaal eenvoudig via: iDeal, PayPal of PIN
Category

Productomschrijving

Triferto N23 GRAS / WEIDEMEST – 20kg

Net als alle andere tuinplanten heeft ook het gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien. Als u zich bedenkt hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard dit nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Het gras heeft daarom voeding nodig  om te kunnen groeien, waarvan stikstof de belangrijkste is. Triferto N23 Gras is de aangewezen meststof om het gazon te onderhouden.

Waarom heeft een gazon veel stikstof nodig?

In een jaar wordt een gazon gemiddeld 30 keer gemaaid, waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Hiervoor heeft het gras voedingsstoffen nodig, deze worden onttrokken aan de bodem. Daarom moet de bodem gevoed worden, ofwel aangevuld worden met voeding om het gazon te laten groeien. Dit kan door het bemesten met bijvoorbeeld Triferto N23 Gras. Gras heeft stikstof nodig om goed te kunnen groeien. Wanneer er voldoende stikstof aanwezig is in het gazon, kan het gras goed groeien en creëert het een dichte, diepgroene zode.

Bemesten met Triferto N23 Gras  

Het gras moet in het groeiseizoen (april tot augustus) regelmatig bemest worden. In die periode moet je minimaal drie keer je gazon bemesten door mest te strooien.

De  eerste strooibeurt is nodig in maart/april. De temperatuur gaat dan weer omhoog waardoor het gras weer wil gaan groeien. Met stikstof in het gazon krijgt jouw grasmat vroeg in het voorjaar een gezonde groeispurt.

Het tweede voedingsmoment vindt plaats van in juni/juli. Het gazon komt dan de zomer door. Met een Triferto N23 Gras meststof in combinatie met vocht, sproeien of met een regenbui herstelt het gazon zich snel.

Het derde en laatste voedingsmoment is in september/oktober. Hiermee gaat het gazon sterk het najaar in. Een goede gezonde grasmat voorkomt mosvorming, die veelal in het najaar de kop op steekt.

Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk. Herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen en krijg mosvorming minder kans.

Eigenschappen

Gewicht 21 kg
Afmetingen 35 × 50 × 11 cm
EAN-code

5425011940131

Gerelateerde producten

Scroll to Top

Kies uw prijsweergave: