Weergave BTW:

PATENTKALI 20kg

19,79 Incl. BTW19,79 excl. btw

(€23,95 incl. 21%btw)

PATENTKALI 20kg

19,79 Incl. BTW19,79 excl. btw

(€23,95 incl. 21%btw)

Wat kunt u van ons verwachten

  • * Gratis verzending – zie voorwaarden
  • * Scherpe prijzen
  • * Diverse bezorgmethoden
  • * Advies op maat
  • * Betaal eenvoudig via: iDeal, PayPal of PIN
Category

Productomschrijving

Kali meststoffen

Chloorarme of chloorhoudende meststof inzetten?
Chloor kan al bij geringe hoeveelheden schadelijk zijn voor planten. Behalve grassen en granen zijn alle gewassen in zekere mate chloorgevoelig. Daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen chloorarme en chloorhoudende meststoffen. De gevoeligheid voor chloor wordt tevens bepaald door de zwaarte van de grond. Chloorschade kan voorkomen worden door kalibemesting op het juiste moment toe te passen.

Er zijn chloorarme en chloorhoudende meststoffen. Ruwe kalium bestaat uit kaliumchloride, de meeste akkerbouwgewassen verdragen dat slecht. Middels een chemisch proces kan kaliumchloride worden omgezet in kaliumsulfaat of kaliumnitraat. Deze vormen de basis voor chloorarme meststoffen, waarvan het chloorgehalte minder dan 2% bedraagt. Patentkali is een voorbeeld van een chloorarme meststof. De bekendste chloorhoudende meststof is Kali 60.

Kali oftewel vervult een onmisbare functie in de stofwisseling van de plant: waterhuishouding.

Het zorgt voor stevigheid en weerstand tegen droogte. Een tekort aan kali kan de opname van stikstof verminderen en daarmee het eiwitgehalte verlagen. Vaak of regelmatig maaien onttrekt kali aan de bodem dat weer aangevuld moet worden om de weerstand te verhogen.

 

Wanneer Kali strooien?

Kali strooi je in het voorjaar als je te maken hebt met gronden die gevoelig zijn voor uitspoeling. Alleen moet je er dan wel voor zorgen dat chloorgevoelige gewassen een chloorarme meststof krijgen om schade te voorkomen. Chloorhoudende (goedkopere) kalimeststoffen kunnen op zwaardere gronden ook in het najaar worden aangewend, ongeacht het volggewas. Het chloordeel spoelt uit en de kalium kan zich binden aan het kleihumuscomplex, zodat het voor de plant in het voorjaar beschikbaar blijft.

 

Patentkali is een chloorarme kalimeststof voor moestuin of siertuin. Patentkali is de aangewezen kalibron voor uw groentegewassen, aardappelen en fruitbomen. De korrelmeststof  bevat een hoog kaliumgehalte en magnesium. Kalium is een onmisbaar voedingselement dat zorgt voor stevigheid en een goed transport van water en voedingstoffen in de plant. Magnesium is nodig voor de vorming van bladgroen en behoudt dus de mooie, groene kleur van de plant. De meststof is chloorarm, waardoor bladverbranding nauwelijks optreedt.

 

Meer over Patentkali

Patentkali is een gekorrelde, chloorarme kalimeststof met een hoog gehalte aan magnesium en zwavel. Alle voedingselementen zijn als sulfaatzouten volledig wateroplosbaar en dus direct opneembaar. Magnesium in Patentkali is, in tegenstelling tot vele andere magnesium-houdende meststoffen, afkomstig van het natuurlijk mineraal Kieseriet. Patentkali werkt onafhankelijk van de pH-waarde van de bodem en past op alle grondsoorten, ook de droogtegevoelige, doordat het chloorgehalte lager ligt dan 3%.

Patentkali 30% K, 10% MgO, 42% S.

Patentkali is een meststof die toegestaan is voor de biologische land- en tuinbouw.  

Geschikt voor chloorgevoelige gewassen

Voor chloorgevoelige gewassen met relatief grote kans op zoutschade is, zeker op de lichtere grondsoorten, Patentkali de aangewezen meststof voor de kalivoorziening. Chloorgevoelige gewassen met relatief grote kans op zoutschade zijn:

-Zetmeelaardappelen;

-Fruitbomen;

-Boomkwekerijgewassen;

-Bijna alle groentegewassen;

-Poot-, friet- en consumptieaardappelen.

Eigenschappen

Gewicht 21 kg
Afmetingen 35 × 50 × 11 cm
EAN-code

617839270940

Gerelateerde producten

Scroll naar boven

Kies uw prijsweergave: