Weergave BTW:

Lava3 stal strooisel 1000kg – gratis verzending

227,27 Incl. BTWVanaf 181,82 excl. btw

(€220,00 incl. 21%btw)

Lava3 stal strooisel 1000kg – gratis verzending

Vandaag besteld voor 15:00, volgende werkdag in huis!

Lava3 is een steenmeel, afkomstig van vulkanisch stollingsgesteente, dat goed gebruikt kan worden in de veestal. Het wordt aangeboden in poedervorm en het biedt bij gebruik als stalstrooisel drie keer voordeel.

De stal

Lava3 zorgt voor hygiëne in de stal

De mestput

Lava3 heeft een stikstofbindende werking in de mestput

Het land

Lava3 zorgt voor een duurzame bodemverbetering op het land

227,27 Incl. BTWVanaf 181,82 excl. btw

(€220,00 incl. 21%btw)

Wat kunt u van ons verwachten

  • * Gratis verzending – zie voorwaarden
  • * Scherpe prijzen
  • * Diverse bezorgmethoden
  • * Advies op maat
  • * Betaal eenvoudig via: iDeal, PayPal of PIN

Staffelprijzen

Aantal Prijs per stuk/verpakking
1 227,27
2 - 4 225,00 -1%
4 - 6 215,91 -5%
6 - 12 204,55 -10%
12 - 24 193,18 -15%
24 + 181,82 -20%
SKU 1-9165 Category

Productomschrijving

Lava3 ligboxstal strooisel bindt de stikstof in de mest waar kalk het ontbindt. Goed voor in de stal, mestput en op het land. Celgetal verbetering, minder klauwinfectie/schrale spenen. Bodemleven bevordering.

De stal:
Zorg voor een laag van Lava3 meel tussen de koe en ondergrond (rubbermat e.d.). Dit om het schurend effect van open hakken e.d. te voorkomen. Lava3 geeft goede droge boxen en is bacterie remmend. Lava3 zuivert wonden zoals speenbetrappen en klauwontstekingen. Maak regelmatig een Lava3 voetenbad. Bij voldoende gebruik in de stal wordt de ammoniakuitstoot sterk verminderd. Ammoniak en stikstof zijn vluchtige stoffen die door Lava3 snel worden gebonden. Door de reductie van ammoniakgas, minder vliegen in de stal. Dus strooi ook Lava3 in de wachtruimte, kalverboxen en afkalfboxen. Als koeien al of niet per ongeluk van het meel eten, is dat geen probleem. Lava3 heeft geen schrale of gevoelige spenen tot gevolg. Lava3 is het betere alternatief voor kalk en krijt.

De mestput:
Lava3 zakt niet naar de bodem van de mestput. Het bindt zich direct aan de organisch zwevende massa. De sporenelementen in Lava3 bevorderen de omzetting (fermentatie) in de drijfmest. Door dit fermentatieproces krijgt de drijfmest een hoger percentage gebonden stikstof, nitraat en fosfaat. Deze homogenere mest zorgt ervoor dat de meststof beter opneembaar is voor het bodemleven (wormen e.d.).

Het land:
Doordat Lava3 stalstrooisel rijk is aan mineralen en sporenelementen, is het een unieke bodemgroei toevoeging om de vruchtbaarheid van de bodem te bevorderen. Het stimuleert de opname van veel grondstoffen die reeds vastliggen in de bodem (o.a. fosfor). Lava3 heeft een snel en langwerkend effect. Lava3 verbetert de gewasopbrengst. Het hoge gehalte van silicium in Lava3 zorgt voor celwandversteviging van de plant. Hierdoor groeit er een steviger gewas. De combinatie van klei- en aluminium plaatjes in Lava3 zorgt voor een beter kleihumes complex, waardoor de grond het vocht beter vasthoudt. Lava3 geeft een betere vastlegging van voedingsstoffen in de bodem zodat deze minder snel uitspoelen. Dus een reductie van nitraatverlies in de bodem. Als een plant stikstof toegediend krijgt, dan krijgt de plant een groeistoot. De mineralen en sporenelementen moeten dan wel aanwezig zijn. Kunstmest, compost, stalmest e.d. zijn niet in staat de oorspronkelijke mineralenbemesting te vervangen. Lava3 wel!

Lava3 meel is geen vervanger voor NP-kunstmest maar verhoogt wel de effectiviteit van deze meststoffen. Kortom u kunt volop zonder enige problemen en volkomen veilig Lava3 in de stal strooien. Lava3 bevat sporenelementen o.a.: fosfor, mangaan, borium, molybdeen, kobalt, silicium, natrium, ijzer, titaan, koper, zink en nog vele anderen.

Eigenschappen

Gewicht 1000 kg

Gerelateerde producten

Scroll naar boven

Kies uw prijsweergave: